Onboarding is het best te definiëren als: Iedere nieuwe ervaring van een nieuwe medewerker bij een organisatie die bijdraagt aan zijn of haar succes en die zorgt voor betrokkenheid bij de visie, strategie, doelstellingen en cultuur van de organisatie. Kortom je gaat de nieuwe werknemer introduceren en uitleg geven over hoe alles werkt? En hoe de bedrijfsstructuur is.

Een goede onboarding is van groot belang. Slechts 12% van de medewerkers vindt dat hun organisatie onboarding goed inricht. (bron: Google) Het resultaat: medewerkers voelen zich minder betrokken en dat leidt tot onnodig verloop.

Daarom maken wij voor jou een “onboarding” videoanimatie waarin we de organisatie en werking van processen gaan uitbeelden. Beeld zegt immers meer dan alleen een folder of tekst. Heb jij geen tijd om altijd met de nieuwe medewerker aan het handje mee te nemen? Bestel dan een animatie bij Videoflex.

Wat is belangrijk bij onboarding: Voordat de nieuwe werknemer gaat beginnen?

Voorbeelden van dit soort animaties zijn, hoe ga ik om met juridische documenten en contracten, handleidingen voor werknemers, parkeerkaarten voor de eerste dag, en alle extra informatie die de werknemer moet krijgen. Ook de simpele dingen zoals uitleg van de machine, koffieautomaat, afvalverwerking, tijden van pauzes, vakantiedagen en zoveel meer.

RELAX… WERK MET VIDEOFLEX